A csapat

Ismerd meg a GHSat csapatát!

Szabó Bence

Bence a csapat egyik leglelkesebb űrrajongója. Csapatvezetőként ő koordinálja a GHSat csapat munkáját a verseny során. A tudomány népszerűsítés terén is jelentős tapasztalattal rendelkezik, ugyanis 2020 óta Magyarország legnagyobb űkutatási hírportáljának, a spacejunkie.hu főszerkesztője.

Doncs Zsombor

Zsombor a programozó zseni a csapatunkban. Tapasztalt programozóként és kódolóként ő felügyelné a szoftverfejlesztést és tesztelést a projekt során. Szereti a matematikát, így szívesen részt vesz a küldetés kockázatelemzési és adatelemzési részében is. 

Molnár Ferenc

Ferenc szeret programozni, és később a szoftverfejlesztés területén szeretné folytatni tanulmányait. Zsomborral együtt dolgozna a szenzorainkat és alrendszereinket működtető szoftveren.

Ferenczi Bence

Bence a matematika és a fizika felé orientálódik. Önként jelentkezett a 3D tervek elkészítésére és a szenzoraink által gyűjtött mérési adatok elemzésére. Csapatunk legfiatalabb tagjaként ő vinné tovább a Cansat-építés hagyományának stafétáját iskolánkban, és reméljük, hogy a jövőben hidat tud építeni a felsőbb éves csapatunk és a fiatalabb diákok között.

Dóczé Dávid

Dávid önként vállalta a tesztelés-vezetői feladatot. Ő felügyelné a CanSatunk hardvertesztelési folyamatait, beleértve a küldetéskritikus rendszereinket, mint például az ejtőernyő tervezését és tesztelését, valamint a szerkezeti tesztelést.

Juhász Barnabás

Barnabás a hardverorientált ember a csapatunkban: szeret elektronikai eszközökkel és különböző kütyükkel dolgozni, és szívesen dolgozik azon, hogy megépítse “műholdunkat”. Fő feladatai közé tartozik a CanSat szerkezetének és rendszerinek integrálása, valamint a struktúra 3D terveinek elkészítése.


Hisszük, hogy küldetésünk nagyszerű példa lehet a fiatalok számára, hogy vállalják az érdekes kihívásokat. Mivel Szlovákia az Európai Űrügynökség legújabb társult tagjállama, úgy gondoljuk, hogy ez egy remek alkalom volt arra, hogy benevezzünk erre a versenyre. 

Függetlenül a csapatban lévő tehetségtől, mindannyian hiszünk abban, hogy a csapatmunka az egyik legnagyobb érték a kezünkben, és a jövőbeli sikereket csak akkor érhetjük el, ha együtt dolgozunk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s