Fejlesztési update #2: Hello world!

Az online megbeszélésekkel, tervezéssel és némi karácsonyozással töltött téli szünet után újult erővel vágunk neki a projektünk folytatásához.

Ahogy a címünk is sugallja, sikerült életre kelteni a fedélzeti számítógépünket, és a kommunikációs modul első teszjein/próbálgatásain már túl is vagyunk. Eddig minden rendben halad, és a saját magunk által megszabott határidőket is be tudtuk tartani. A CanSat kit első tesztjeit Zsombor végezte el.

A kommunikációs rendszer két fő elemből áll: egy modulból ami a a CanSat-ünkön fog utazni, illetve egy másik ugyanilyen eszköz, ami közvetlenül egy számítógéphez lesz csatlakoztatva. A két rendszer 1-1 antennávval is fel lesz szerelve, így az UHF (deciméteres hullám) tartományban küldött jelek segítségével lesz képes élő adásban leküldeni a GHSat a telemetriai és tudományos adatokat.

A következő napok teendői egy fontos meghallgatásra fognak koncentrálni, ugyanis az ESA képviselőinek kell bemutatni majd a projektünket. Emellett egy fontos bejelentésre is sor kerülhet majd, így mindenképp kísérjétek figyelemmel a szociális oldalainkat, illetve a weboldalunkat.

Hamarosan elérhető lesz a következő fejlesztési update!

A kommunikációs modulunk első tesztje. Kép: Doncs Zsombor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s